Friday, July 20, 2007

BEST FRENS

(Yan, aku n Shim at Ikea)

They are my best frens. Ramai lagi sebenaqnyer but xbersekempatan untuk berjumpa, lepak n sembang. Aku faham dengan perasan kawan aku ni in which how to define true fren. FYI, kawan2 aku such as Yan, Shim, Blend, DAM, Nana, Intan, Syiq, Saff, Sherry (member se-PPP/UIA), Amy, Konot, Zizie, Ajie n others ADPians adalah kengkawan yg dikenali selama aku belajar dari PPP hingga UIA. Banyak yg dah lost contact bagi kengkawan dr ADP3....mestila coz dah 10 yrs xjumpa. So, buat masa ni aku cuba untuk terus berhubungan dgn bebdk PPP/UIA coz aku xnak melewati usia ini tanpa kawan. Dan cuba mendekati kengkawan lama (ADP3) through blog masing2 supaya aku xmiss perkembangan idup depa (bukan bz body tau).
Aku dah plan ngan kengkawan aku utk buat hari tanpa hubby n anak2 dlm 3/4 bln sekali. Sounds silly aight! But since suma dah ada kehidupan memasing n bz ngan keja agak sukar utk bertemu sekerap geng2 ni (jgn mara Amy...tepaksa lantik ko as ketua geng since u r d'best organizer/fren). Jeles sebenaqnye bila baca kisah depa bergather, xchange news/life but ONCE IN EVERY 4MTHS pun aku dah besyukur. Can't wait for Nana to join since she still in Ostolia n Sherry which still bergelumang dgn minyak (bile ni wey nak jumpa). Thank you all n luv u guys so much.
p/s: This Sept is comin due for next meeting (jgn lupa aaahh)


Saturday, July 7, 2007

Sofa Sofi

Sebenaqnya nak citer pasai sofa ari tu....tapi xdone...later la i citerkan ekkk wit gambaq....kihkihkih

Happy Birthday Ayang!!!



I need to write sumthin today even though I dun have time to do so. Its because today is very special day. It's my hubby' b'day. Happy birthday Ayang. Luv u so much. Yesterday, kami amik cuti just becoz we want to watch Transformers. Ingatkan xramai since its thursday, guess what, org begitu ramai walaupun we all reached at Midvalley at 10am. Since my hubby xsuka beratur, kami beli tiket Gold Class for $40 each. Xpala since dia dah minat sgt n dia yg blanja, the wife very happy to experience gold class for the first time. Memang best n worth it since the movie takes around 2 1/2 hr. Shoppin skit at Metro (sale giler 4 baju bdk). I dah beli present siap2, belikan dia jaket coz dia kata aircond office sejuk sgt.
So last nite surprise kat hubby together wit syasya. Jaja dah tidoq.
Abah: Lar xyah la susah2 bagi present, kan kita baru spend on a new sofa
mama: xsyok la if xdaq present
Abah: larrrr......awat kad kecik??
mama: grrrr......
So ladies, depa selalu kata pompuan ni mulut lain hati lain....actually depa pun sama....nway honey.....I luv u even more.....mmmuuaaahhhhhhhh!!!!!!

Wednesday, July 4, 2007

SOFA BARU SEMANGAT BARU

Tu la pompuan, nak pulih semangat kena shoppin. Recently just bought that sofa at Cavenzi bukan Lorenzo k (xmampu den). The price, not bad. I bought that sofa together with 2 wing chairs (xdaq gambaq plak). Alang2 kena bayaq $100 for transportation so ada la reason utk borong lagi. Quite cheap la the wing chair only cost at $169 each. Cavenzi ni hampeh skit. Dlm gambaq cantik tapi yg mai tu kurenggg. Penah kena sekali tapi tak serik plak.

Hari ini sampaila sofa tersebut. Later I will take the real picture to prove either it is the same with the pix (dlm brochure) or not. As for me, cavenzi punya design cantik2 n affordable. Ketahanan kena tunggu lagi 5 tahun baru tau. The old sofa (3+2+1 seater), dah jual kat my staff only for $150 angkut sendiri. Ok la kan.

Hubby la dok complain (xabis2 complain kan) sofa tu gatai2 la, sakit tengkuk la bila baring, lendut ke bawah la (coz time pregnant baik nya landing sampai lendut, punyala berat aku time tu). Since dah anak 2, we need some space utk bebdk tu main2. L-shape is the best choice but that extra wing chairs, prob space mai balik kihkihkih. Till then daaaa : P

Monday, July 2, 2007

REBORN

As promised... criter pasai REBORN. Hubby selalu complained that he had a bad headache but not a migrain. So, we decided to see a sensei at Reborn sumwhere in Lanai Precint 10 Ptrjya. Quite a relaxing place n nice scenery berhadapan dgn tasik. Hubby being examined by Dr. Liew, doctor that expert in body, nerve etc. He's from China. Dia pegang nadi n few minutes after that he can tell everything about ur health. But not everything la, sum of it memang betul apa yg doc tu katakan. U c, hubby tersgtla kurus berat dlm 54-56kg je. Tu berat masa i anak dara la. Bila dah jadik mak dara ni i've gained few kgsss. But the prob now is dia lagi byk penyakit dr i (org 'sihat' la katakan). Doc claimed that dia ni low energy, stress, underweight, ketegangan urat sbalah otak kanan n ada beberapa tempat yg blood circulation xbrapa nak betul. As for me, I'm in a good health (harap Allah kekalkan tahap kesihatanku). Cuma kena exercise skit bagi kuaq peluh.
So hubby being suggested to do acupunture, bekam n body massage which cost us around $89, mean while the sweet wifey will having a nice relaxing foot massage cost around $50 for 1hr. Nice hah! Sorry xdaq gambaq since kami kuaq umah curi2 lupa nak bawa camera. Rugila!

I taktau what happened to hubby since his treatment being done upstairs while mine downstairs. Memula I kena rendam kaki dlm ayaq panaih wit herbs abount 10mins, then d lady started to massage my leg for almost 1hr. Sedap n relax sgt. Dah lama kami xbuat benda2 tanpa anak2. Sesekali bagi rewards kat diri sendiri kan.

Bila dah abis, ingatkan nak visit hubby kat atas, tetgk dia pun dah selesai. Berbekas2 blakang badan n puas, rasa badan ringan skit, katanye la. Balik umah kami tidoq keletihan. At least hari tu dpt buat benda yg berfaedah skit. Lepas nih nak try spa plak macam Pijah n gang buat tu. Mesti best. Till then.


Hubby n anak2

A Very Bz Weekend


Usually every weekend kalau tak oneU/SaccMall maka xsah weekend kami but then weekend bebaru ni we only spend our time sekitar Putrajaya (D' dead city during weekend) n Bangi.



Bemula dengan ari Sabtu, tetiba terasa nak bawa Jaja pi Klinik An-Nur d Bangi, since dia baik dari flu, idungnyer bebunyi semacam. bile minum susu a weird sound from nose akan kedengaran. Sebagai Mama yg lebih concern dr Abah cadangkan bawa je Jaja ke klinik baru puas ati.



Sampai Klinik, doc kata everything was ok. Paru2 clear mayb ada sekatan kat idung. Boleh titiskan ubat or buat suction. Memula ingat nak titis ubat but then tepikir sampai bile plak ia akan bekesan. So pepandai suh doc buat suction. Ingatkan simple jer procedurenye, terkezut bile doc arah nurse prepare bilik rawatan for suction session. Hati mula gementar. Poor my little baby. Nak tarik balik dah telambat. Sebelum diperhambat doc baik teruskan.



Jaja masuk dgn mama. Nurse suh baringkan n Jaja kena bedung so dia xleh nak bergerak ganaz. When Mama tgk Jaja kena bedung je, dada bergetar berombak laju. Jaja dah start pich minor punyer tangisan. Mama still ok but bile doc mai buat main cakcak, Jaja dah jerit mengalahkan ziana zain buat show sore pecah. Mama lari keluaq suh Abah ganti. N I can hear the loud noise from that room. Dada makin laju bergetar, ayaq mata mulai keluaq, kuintai sebalik pintu nampakla wayar (cam wayar isi minyak dari keta ke motor cuma diameternye halus skit) keluar masuk idung anak aku. Jeritan continuos sah anak aku dlm kesakitan. Tetiba Syasya menangis plak mayb dapat rasakan betapa adiknyer dlm kesakitan. Memang hindustan aku n anak aku ni.



Setelah selesai, cepat2 aku dukung Jaja n peluk dia kuat2. Tangisan beresak-esakan. Kuurut belakang Jaja, hopefully suma ok n doc kata baguih gak buat suction ni coz memang byk taik idung lama keras kuning telekat kat area idungnye n byk gak lendir2 yg susah nak dikeluarkan oleh baby. Ku panjatkan syukur kpd Ilahi krn semua ok. Yg pelik syasya teresak juga n memeluk kakiku seakan-akan bertanyakan khabar adiknye. Abah dah geleng kepala, mak dan anak sama jer. Kuat nangis. Maklumla aku kan berjiwa scorpio, sensitif telebih skit. Alhamdullillah Jaja dah bule senyum masa kat dlm keta. Kitorg pun p makan nasi ayam kat Bangi Bistro. Memang best. Jaja tidoq dgn lenanye cam gambaq kat atas tu.

Selesai semua, kami balik umah n cuba nak tidurkan Syasya coz abah n mama ada projek. Wey jgn -ve thinking k. Actually kami plan nak pi Reborn kat Lanai presint 10. Nak buat urutan reflexsologi (betul ke ejaan) n akupunture since Abah asyik sakit kepala. Syasya still segar so kami pi curi2 sib baik bibik pandai cover. Later kita cover story kat Reborn ekkk.