Sunday, June 6, 2010

Sepanjang Perjalanan KL-Charles De Guelle Paris

(Dlm hall boarding..ada couple french tlg amikkan gambaq)

Thanx Amy for reminds me about the tour...tak lupa cuma agak bz skit...
Ok...where to start...lets begin from KLIA...

Flight kami pada pukul 11.55pm Friday...nak tau what happen...kelam kabut coz tertinggal charger HP kat ofis...so we need to stop at my ofis....keluar rumah pukul 9pm....sebelum sampai ofis...hubby teringat yg cash carrier tertinggal kat umah n all of our money yg dah tukaq siap2 which is Euro n Pound xbawa..OMG...what a day...why now....sampai ofis jer i terus berlari masuk n amik charger n its being done less than a minute...hubby pecut giler ke rumah n pick up cash carrier....terus pecut ke KLIA n we arrived around 10pm..anak2 plak tidoq dlm keta n bila sampai masing2 bad mood coz less than 30minutes tidoq...arrgghhh....nak urus brg byk lagi...by the way kami bawa 2 beg deuter besaq with 1 beg biasa n 1 back pack as hand luggage nnnnn 2 strollers.....we were the last to check in...kelakar...kecut nak naik flight hilang coz kecut hubby bawa kereta lebih dasyat. By the way B.chik & Zahra yg antaq kami.
Kami dah check in through the machine but we still need to que yg begitu panjang skali...sampai giliran kami the officer kata why we que...instead we shud go to another line to drop luggage in which tak mention pun dlm skrin check in tadi...bengong punya KLIA....mention line lain but its another line rupanya...spoil dah....but kami tetap pulihkan semangat utk menghadapi 12hrs punya journey...becoz we a bit tired waktu tuh...at first kami plan nak lepak minum but by the time kami settle luggage n dpt boarding pass its already 11ish sumthin....so tangkap 2/3 kpg gambaq...peluk2..bye2....terus masuk....masa nih memang betul2 penat dah....sampai jer kat hall tuh...mak oiii...semuanya french....melayu xdaq lansung n a few chinese...sudah...nih baru hall nak berlepas belum lagi kat sana...everybody..errmm rasanyalah...were looking at us...mayb becoz they were very light n easy...memasing with 1 back pack...a book in the hand n looks very relax...but us...with 2 kids...2 strollers...1 backpack...1 trolley bag...xcampuq lagi sling bag...passport...boarding pass...blablabla...n berpeluhh...kahkahkah.....memang nampak first timer tourist yg a bit unorganized skit...we sit n took a deep breath utk ilangkan penat...selesailah part check in..so tunggu nak board jar...

Bawah nih semua gambaq kat dalam flight yg selama 12 jam itu...kids were great...xbyk songeh...depa layan movie game n food....half way tidoq sampai lagi 2jam nak sampai CDG baru bangun....i tidoq2 ayam jar.....journey was smooth...Tahniah MAS!....cuma ada sedikit gegaran kat Bay og Bengal n sumwhere kat Karachi....we receiver all detailed info from the screen....gegaq jar i mesti check kat skrin....oohhh...tengah laut so logiklah....tapi kat area pergunungan kat Afganistan tuh agak konpius skit...awat nak gegaq kat kawasan tuh...hubby kata becoz of depa kaw. pergunungan n berpasir....makanan atas flight was so..so jar....xrasa lapaq sgt....tapi bau arak memang merata2 lah coz org depa ramai gilar atas flight....i doa jar mohon Allah selamatkan kami di sepanjang perjalanan....beside us ada satu family french yg muslim...wife dia pakai jubah lagik...anak2 comei .....bagus2 ada gak muslim lain kat dlm flight nih...yg paling best anak2 i bangun tidoq xmeragam plak....bangun terus mintak remote nak main game n Syasya the eldest nak shishi...so bawa pi toilet....sepanjang nak pi toilet tuh...adalah aksi2 mat saleh kerinduan walhal ada kat sebelah2 macam puluhan tahun xjumpa plak...suh syasya jln belakang...sib baik badan besaq dpt tutup aksi2 sebegitu dr pandangan anakku....urusan dlm toilet was smooth gak.....risau gak kut tersedut dek vacumm toilet flight yg kuat tuh.....

Dalam pukul 6.30am waktu Paris....kami tiba di CDG....waktu M'sia at 12.30noon....


To be continued....