Sunday, November 29, 2009

Update...Update...Update

Kami berhari raya AidilAdha kat The Royale Bintang Damansara... hotel yg xbest, mahal but dekat dgn tempat beli belah (duit habis banyak kalau lepak sini)... things gettin very expensive here n same goes to food...watch out frens...next time plan pi tempat yg relax but not to go to place that you need to spend coz u being surrounded with them...lesson to learn..








Bawah ni suma gambaq masa kenduri tahlil at Uncle Mit's house (hubby' side)

Kami sekeluarga

Mama & Adik Jaja

Jaja in action


They r cousins, uncle & aunty


The Ladies


Bang Chik & Wifey, Zara

Wednesday, November 4, 2009

MacamMacam

Suddenly i feel like i wanna write something...
coz banyak perkara berlaku dalam hidup..so memandangkan ada blog apala salahnya dicurahkan disini.

Rumah

Kami telah berpindah ke rumah sendiri di Bangi setelah selama 5 thn menetap di Putrajaya...dari belum kahwin sampaila dah anak 2...
Alhamdullillah...kami dapat membeli rumah sendiri...rasanya belum penah disebut dlm blog nih pasai rumah baru ni kan...later kita post gambaq.
Masalahnya sekarang ada beberapa isu rumah berlaku...almaklumla rumah baru..of course ada beberapa defect. Atas usaha gigih menekan pihak developer...akhirnya defect2 tersebut berjaya diperbaiki. Next mission adalah untuk menuntut semula kos kerugian yg ditanggung atas defect2 tersebut. ManMan...kang hambur semua....malaih depa nak layan plak kan.
Anak-anak
Setakat ini masih Ibu kepada 2 puteri. Belum terfikir untuk menambah buat masa ini kerana nak put more focus on them especially Adik coz dia manja sangat kat bibik. Tak penah rasa jeles coz bagi aku itu bermakna bibik juga sangat sayang kepadanya. While kakak...so far so good. Her speech skill dah improve but now rajin sgt main game. risau gak n she luv to hear songs by Black Eyed Peas. Petanda baik ke buruk? errmmm....slowly la nak perbetulkan balik. Now dia sedang 'toilet train' which is a bit late for a 5yrs old budak kan. But i'm still proud of her. Ini pun kira ManMan gak.
Hubby
Nothing much to say about him coz dia sama macam dulu. Still kuruih n kami bahgia. What is best about him is dia tak penah complain about my appearance but that does'nt mean i shud take advantage on it. Something got to give in return to get back sumthin good kan. We tried to spend more quality time together but itu pun kena buat ManMan. We cannot pour everythin at one time nanti xdaq apa nak pour lagi daq.
Diri
So far...i've made sum changes on myself. Nak ikut motivasi tuh memang xdak but i need to push myself. Now, I tengah try Herbalife. Worth saying...actually xbrapa convincing sgt pencapaian coz total weight lost sejak 19/9/09 until today hanyalah 1kg sahaja. Tetapi bak kata couch (siap ada couch lagi) Kak Ina, i'm losing inches in which kat hips dah lost 4cm, cheast 3cm n lengan 2cm. Shud i be happy with this? eerrmmm...not yet! coz aku still obsessive dgn lost in kgs. But utk sedapkan hati i'm still trying n ada usaha utk ke arah itu. Wish me luck k. Kerjaya, xde apa perkembangan coz masih di takuk lama gak. My promotion being long overdue since the economic downturn nih. Takpala...kena terima hakikatnya walaupun pedih ulu hati, hempedu n buah pinggang nih.
Lupa plak...Bibik
Bibik Satima nih dah berkhidmat selama 4thn++. Alhamdullillah xbyk kerenah sgt...kalau ada pun kupejamkan mata sahaja. Yang penting anak2 selamat n rumah dijagai dgn baik. Masak still aku yg masak n sum kerja2 rumah pun ada yg aku buat. I'm not totally burden her all the household choas coz ia tanggungjawab bersama. This type of mutual agreement leads to a happy life sebenarnya. And i'm glad Allah menganugerahkan aku dgn tahap kesabaran yg jitu.
Family
Overall semua ok. Mak kena jadi bibik sat kat umah Adik taking care of her doter yg baru 3-4mths. A bit letih for her actually but kerna cucu digagahi jua. Kesihatan wise...so..so jer but semangat mak yg menguatkan daya ketahanan dia. My In Laws...semua ok cuma ada beberapa prob related to their rented house n hopefully bole settle atas hasil usaha adik-beradik.
Oklah...i think thats a lot of update about me n the people around me. Do keep in touch k. Nanti kububuhkan gambaqnya skali.