Tuesday, April 22, 2008

LWC PD Part II

Meh i story skit pasai holiday yg singkat ni k. Actually i sepatutnya pegi mesyuarat kat Awana Genting. Last minute cancelled. Bibikku telah mempack barang2. Atas dasar kesian n keterujaan anak2.....i pun buat last minute reservation kat The Legend coz hotel nih penah kuar dalam paper....dapat good rating la kan. Asal2nya nak duk atas chalet yg mana ada dibuat lantai yg boleh tengok ayak laut. Memandangkan kami segan kat ikan2 dok tengok kami nanti....i pun book la bilik Tower Seaview dimana boleh tahan biliknya. Ada 1 king n 1 Queen bed. Cukuplah utk kami berlima.
Sampai sahaja kat The Legend...kami dgn poyonyer membuat panggilan 3G kat abg ipar kami di Shah Alam....bagi menghangatkan lagi depa supaya join kami coz kami pun boring gak. Rancangan kami berjaya dimana Abg ipar kami telah berjaya memujuk kak Long kami yg baru balik dr keroja n adik2 ipar kami yg tengah dok dating n merempun tak buat apa. Kami pun buat booking last minute utk depa gak.
So kepada sesapa yg kami tak sempat nak panggil tu....jgn mara ahh...lenkali kita buat lagi k. Rasanya nak tukaq tajuk entry nih la kepada Last Mminute Holiday di The Legend Water Chalet PD.........barulah sesuaiiiiiiii.......KITE ENJOYYYY....

1. SunSet....sungguh INDAH
2. Braderbrader yg dah lama tak jumpa ayaq pool...

3. Acara renang gaya tak berapa nak bebas.....bang chik tak sampai lagik....


4. Rambut adik sorang jer yg tak basah...

5. Mama pun nak join gak....tepi pool pun jadik la....



6. Salah satu aktiviti wajib.....cari2 tempat makan....last2 kat pukul 11pm baru dpt makan...


7. Ahli kumpulan Secoinn sebelum buat show kat pantai PD...

8. Adik n bibik chilled kat tepi pantai jer....

9. Chilled wit style.....

10. Tah brapa segitiga persegi pasir yg dah masuk mulut adik....halal lah...

11. Detik memula melangkah memijak pasir....agak ayu anak ku ini.....

12. Setelah berjaya adapt dgn pasir....ilang ayunyer....keja construction memang camtuh...

13. Abg koboi ni memberi khidmat cara2 masuk dlm ayaq n pernafasan...pitching nafas jgn lari k...

14. Abg ni org laut....memberi khidmat tengkuknya kpd kekanak yg takut masuk dlm ayaq aka lifeguard aka Abg Bond.....peewwiiittttt......

15. Kakak nih jual nasi lemak n abg tu plak jual layang2....kacaula abg koboi nih....

16. Atas dasar terima kasih kpd mereka....kami tangkap Gambaq Kenangan....opps lupa nak introduce....adik baju itam tu toke jetski (jgn mara ahh abg bond)......

17. Pasangan yg sentiasa hangat bercinta.....xdone coz diganggu oleh anak menakan.....

18. Kita buat lagi....JJJOOOMMMM!!!......

Holiday yang paling singkat!!! Semalam di Legend Water Chalet PD Part I

Sangat puas hati kerana bilik yg selesa, scenery yg indah dan being companied by mereka yg sekepala/cool/fun. Enjoy the pix...

1. Scenery dari balcony bilik kami...angin kuat seehh...


2. Betapa menikmati keindahan cuaca oleh bebudak ini...


3. Adik terpana....



4. Kakak terpaku...or terlentukk...


5. Katil yg dekat dgn tingkap....n seaview lagik....


6. Aktiviti wajib .....

7. Adik dah bersiap nak ke pool.... "mana depa nih tak sampai2 lagi"...while waiting for uncles n aunties from Shah Alam...

bersambung......

Wednesday, April 9, 2008

The Legend Water Chalets

Here we come..... need a vacation even for only ONE nite.

Will update soon!